Roeitrainer om je conditie op peil te brengen

Roeitrainers behoren tot zeer populaire fitnessapparaten. Er zijn talloze soorten fitnessapparaten die bedoeld zijn voor diverse doeleinden. Zo kun je met het ene apparaat je conditie trainen en bijvoorbeeld overtollig vet verliezen. Met het andere apparaat kun je krachttraining doen en het andere fitnessapparaat is bijvoorbeeld goed voor je houding. De roeitrainer is een fitnessapparaat waar vrijwel alle factoren bijenkaar komen. Je traint er diverse spiergroepen mee en het is dan ook zeer goed voor je om regelmatig te doen.

Waar is de roeitrainer goed voor?

De roeitrainer is goed voor veel verschillende zaken. Om te beginnen train je je conditie ermee. Je maakt een relatief vermoeiende beweging wat ervoor zorgt dat je ook overtollig vet kunt verbranden. Het regelmatig gebruik maken van de roeitrainer is erg goed voor het hart, maar ook voor de bloedsomloop. Daarnaast train je ook nog een diverse spieren met de roeitrainer. Je maakt een trekkende beweging met allebei je armen waardoor je meerdere armspieren traint. De trekkende beweging kan best zwaar zijn. Ook trek je jezelf naar het apparaat toe met je benen, waardoor je tegelijkertijd je benen traint. Verder is de roeitrainer ook goed voor de spieren in je rug en voor de stabiliteit. Je houdt een rechte houding aan wat goed is voor je onderrug. Wanneer je dagelijks een half uurtje gebruik maakt van de roeitrainer zul je al merken dat je na een korte tijd resultaat ziet. Met name als je wilt afvallen en in plaats van dit vet wat extra spiermassa wilt creëren, kun je na een aantal weken de roeitrainer te hebben gebruikt al behoorlijk wat verschil zien.

Hoe werkt de roeitrainer?

Bij een roeitrainer zit je op een soort zitje dat zich op een bepaalde rail bevindt. Aan het uiteinde van het rail zitten voetpedalen waar je je voeten aan past maakt. Ook zit er een handvat dat je met beide handen vast kunt houden. Dit handvat heeft een draad wat weerstand biedt. De bedoeling is het zitje continu naar voren en vervolgens weer naar achteren verplaatsen. Dit doe je door met je armen en benen te duwen en te trekken. Je rug houdt je ondertussen recht en je maakt continu dezelfde beweging. Op het moment dat je de bewegingen maakt verbrandt je de calorieën en zet je de spieren in je lichaam aan het werk. Je kunt het trainen zwaarder maken door de weerstand te verhogen. Hoe je dit exact doet kan per roeitrainer erg verschillen. Bij de ene variant doe je dit digitaal via het schermpje en bij de andere roeitrainer heb je bijvoorbeeld een ronde schijf met een pijltje die naar een bepaald weerstandsniveau wijst.

Specificaties om op te letten

Niet iedere roeitrainer heeft dezelfde specificaties. Er zijn een aantal factoren waarvan het belangrijk is om erop te letten wanneer je een roeitrainer gaat aanschaffen. Deze factoren kunnen je in de toekomst namelijk erg veel moeite en stres schelen. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je sowieso een variant hebt uitgekozen die aardig wat gewicht aankan. Daarnaast is het ook een aanrader om te kijken naar de maximale gebruikerslengte. Zeker als je relatief lang bent zou je hier goed op moeten letten. Als je de roeitrainer vaak in huis of in de ruimte wilt verplaatsen kan het slim zijn een roeitrainer te kiezen die mobiel is of bijvoorbeeld wieltjes heeft. Dit kan je aardig wat moeite schelen. Ook wil je natuurlijk de statistieken tijdens het trainen in de gaten kunnen houden. Let er dus op dat de roeitrainer die je koopt wel een schermpje bevat met de informatie die voor jou van belang zijn. Deze informatie kan bijvoorbeeld de afgelegde afstand zijn, maar het kan ook het aantal verbrandde calorieën zijn. Ook is het goed om altijd even te kijken hoe stevig de roeitrainer is die je voor je hebt.